logo

Mladi

Idealan razvoj osobe podrazumeva pravovremeno prepoznavanje talenata

Idealan razvoj osobe podrazumeva pravovremeno prepoznavanje talenata – još u periodu ranog detinjstva, a zatim usmeravanje ka pravilnom razvoju, podržanom kreiranjem uslova, prilika i mogućnosti da svi ti talenti dođu do izražaja kroz proces obrazovanja i svakodnevni život, kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Jedno je sigurno kada bi svi kvaliteti i posebnosti svakog deteta bili prepoznati, od malih nogu i na pravi način, mnogo toga bilo bi drugačije i bolje u vremenu u kojem živimo i u vremenu koje dolazi.

Vrlo je teško pronaći pravi i sveobuhvatan način. Svako dete je univerzum za sebe, kao i svaki roditelj. Neretko je univerzum roditelja umoran od sadašnjosti, prošlosti i pogleda u budućnost i u tom stanju oni često od aktivnih postaju pasivni posmatrači života svoje dece. A i kada su aktivni, gledajući u tu budućnost, često ih usmeravaju da idu onim putem kojim misle da deca treba da idu.

Kako pomoći mladima kada su se već u velikoj meri udaljili od budnosti i punoće sopstvenih potencijala?

Razvojne nesigurnosti, pitanja, situacije, neprijatna iskustva tokom odrastanja mnogo lakše se rešavaju kada su mladi povezani sa izvorom u sebi, a ne kada se bavimo samo simptomima ili uzrocima njihovog ponašanja i izbora koje prave.

Na nama je da osnažimo mlade i sprečimo njihov eventualan strah od života i onoga što je pred njima, da im pomognemo da sačuvaju integritet, a da istovremeno budu puni tolerancije, ljubavi i razumevanja. Da im pomognemo da podignu svest o važnosti socijalne inteligencije u okruženju u kojem žive, kao i emocionalne inteligencije koja pre svega uključuje osvrt na sebe, a onda i na druge.

Zreli mladi ljudi izrastaju u zrele odrasle ljude, zrele i zadovoljne roditelje, zadovoljne zaposlene, preduzetnike, frilensere. Jednostavnije rečeno, postaju zadovoljni i ostvareni kreatori svog životnog puta.

To je rezultat kojem težimo.

  • Individualnim radom
  • Radom u grupi
  • Psihološkim savetovanjem
  • Koučingom
  • Edukacijom
  • Profesionalnom orijentacijom
  • Saradnjom sa školama i fakultetima